Fitoteràpia: Cua de Cavall

Equisetum Arvense o Cua de Cavall

cua de cavall

Descripció: planta molt coneguda arreu i molt antiga. El seu nom popular és degut a la seva semblança a una cua de cavall ja que seves fulles formen una mena de fils que li otorguen aquest aspecte inconfusible i tan cursiós.

Els seus usos com a planta medicinal es remunten al segle XVI!

Usos: en infusió, càpsules i altres destaca sobretot pel seu poder remineralitzant gràcies a la gran quantitat de silici que conté (entre un 5 i un 10% de silici en la planta seca).

Estimula la síntesi del colàgen, afavoreix la reconstrucció dels cartílags (persones amb problemes articulars o reumatismes milloren molt la seva movilitat).

Millora la flexibilitat dels tendons i ajuda així a la seva protecció durant els esforços esportius o físics prollongats..

És un excel.lent diurètic, neteja el sistema urinari i augmenta la quantitat d’orina, indicat en casos d’infeccions lleus d’orina.

I també enforteix ungles i cabell.

Finalment la Cua de cavall juntament amb l’Harpagòfit , barrejat en oli per a massatge , és molt eficaç en l’ajuda per al tractament de les tendinitis o inflamació dels tendons.

 

Si vols aprendre els usos d’aquesta i altres plantes medicinals inscriu-te al nostre butlletí electrònic o segueix la nostra web i estaràs informad@ dels pròxims cursos i tallers sobre Plantes Medicinals i Remeis Naturals.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s